Hoppa till sidans innehåll

Projekt - prova på konståkning

18 NOV 2016 13:30
Torsdagen den 17:e november fick grupp 1 fint besök av ett gäng killar. Ett projekt som klubben valde att vara med som ursprungligen startat av fotbollsklubben på Lidingö tillsammans med Lidingö stad.
  • Uppdaterad: 05 FEB 2017 17:57

Torsdagen den 17:e november fick grupp 1 fint besök av ett gäng killar.
IFK Lidingö KK valde att vara med i projektet som är startat av fotbollsklubben på Lidingö  tillsammans med Lidingö Stad som går ut på att låta nyanlända ungdomar testa på olika idrotter som vi har på Lidingö.

Tanken bakom projektet är att båda visa de olika sporter som finns på Lidingö men också ge möjlighet till en bättre integration i samhället. För IFK LKK var det en självklarhet att vi ville vara med och bidra. Vi är jättetacksamma att Högsätra skola har gett oss möjlighet att låna deras skridskor och hjälmar som ungdomarna kunde.

Det kom 9 st killar i lite olika åldrar. Några har redan stått på skridskor tidigare och för några blev det i princip första gången. Men alla åkte glatt på isen samtidigt som de fick se våra ungdomar göra ett och annat hopp och piruett. De flesta har inte sett konståkning på nära håll. Våra ungdomar passade på och ge stöd och tips till killarna för att förbättra deras åkning och prova på köttbulle och tuppen bl a. En och annan försökte till och med på någon piruett.

Skribent: Elena Kirian
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
IFK Lidingös KK - Konståkning
Box 1038
18121 Lidingö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@lidingokonstakn...

Se all info