Hoppa till sidans innehåll
Kristina och Sonia på väg mot semlorna

Resultat från Skate Malmö InterClub

18 MAR 2015 21:54
Helgen 13-15 mars deltog Sonia och Kristina i SkateMalmö på Malmö isstadion. Kristina kom på 25:e plats och Sonia på 29:e i klassen Advanced Novice 13 Girls.
I klassen deltog åkare både från elitserien, Danmark och Norge.
  • Uppdaterad: 05 FEB 2017 17:57

Kerstins reserapport från Skate Malmö

Fredagen den 13 mars tog vi tåget till Malmö. Det var två glada men lite fredagströtta tjejer, de spelade kort nästan hela tågresan som faktiskt gick rätt fort. På stationen möttes vi av Kristinas faster, som vi bodde hos resten av helgen.

Lördagen började tidigt, Sonia hade blivit lottad i startgrupp 2 och hennes uppvärmning på is började 8.30. Josh mötte upp oss i ishallen. Poängen för de första åkarna var ovanligt låga, vi fick klart för oss att det berodde på att enligt ISU regler så får Advanced Novice Girls inte bedömning i koreografi på programkomponenter som de får enligt de svenska reglerna. Enligt ISU regler får åkarna också bara max level 3 på piruetterna.

Sonia åkte ett fint kortprogram och låg på 26:e plats efter kortprogrammet.
Därefter var det dags för Kristina i startgrupp 4. Det gick riktigt bra för Kristina och hon kom på 16:e plats i kortprogrammet. 

När Kristina och Sonia hade åkt klart åkte vi till Malmös nya shoppingcenter Emporia. Vi stötte ihop med flera konståkningstjejer bland affärerna. Vi tog bussen ut till Kristinas kusiner för vila och därefter blev det middag och melodifestivalen. Hopp i säng direkt efter korad vinnare.

Söndag fick vi gå upp ännu tidigare, vi var på plats i ishallen kl 7.00 för uppvärmning. Sonia fick ont i foten under uppvärmningen och det bidrog nog till att friåkningen inte tillhör Sonias bästa friåkningar. Kristina ramlade på sin 2 Lz + 2 T och efter det så gick allt lite sämre.

Semlor förbättrade humöret och vi hade det riktigt trevligt. Efter lunch tog vi tåget tillbaka till Stockholm. Både Kristina och Sonia tyckte att det var en lyckad helg trots att åkningen inte var på topp. De åker båda två gärna tillbaka till Skate Malmö.

Det är trevligt att samåka till tävling och det är skönt att inte behöva bo på hotell.
Ett stort tack till Josh som var på plats och gjorde att tjejerna kände sig trygga!

Hälsningar Kerstin

Skribent: Lena Hyttsten

BassetBlades

mavala_200px_2200 

 

Lidl Logga  

Länkar

Skatesweden

Svenska Konståkningsförbundet

Stockholms Konståkningsförbund

Skatesweden Resultat

Lidingö Vikings HC

Allmänhetens istider

Hitta hit

 

Följ oss på facebook

Följ oss på instagram @lidingokonstakning

Instagram

Postadress:
IFK Lidingös KK - Konståkning
Box 1083
18121 Lidingö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@lidingokonstakn...

Se all info