Hoppa till sidans innehåll

Allmänt om skridskoskolan


IFK Lidingös Konståkningsklubb erbjuder högkvalitativ skridskoundervisning för barn i alla åldrar. Vill du att dina barn ska lära sig åka skridskor ska du absolut vända dig till oss! Vi har stor erfarenhet av att lära barn åka skridskor på ett roligt sätt.

Vårt mål är att lära barnen grunderna i skridskoåkning oavsett om de är isprinsessor, isprinsar, hockeyspelare eller fritidsåkare. Vi blandar roliga övningar med spännande lekar, allt för att lära ert barn grunderna i skridskoåkning på ett roligt sätt.

Träningen sker i Childhoodhallen eller i Annexet.

Under träningen ska alla barn ha på sig skridskor och hjälm så klart. Barnen ska även ha vantar på sig då de ramlar en del i början. Det är bra om vantarna är vattentåliga annars finns det risk att de blir snabbt blöta och barnet börjar frysa om händerna. Obs! Det är viktigt att alla kläder som barnet har på sig är helt rena från smuts och lera då det förstör isen och ökar risken för skador för åkarna. Mer information om utrustning hittar du under fliken Bra att veta

Efter träningen kan föräldrarna möta upp barnen vid båset (utan att gå in).

I skridskoskolan finns det även ett märkessystem med åtta nivåer. Du kan läsa mer om de olika märkena här. Har man lärt sig grunderna i skridskoåkning och vill fortsätta så kan man börja i någon av våra nybörjargrupper för konståkning. Kravet är att man ska kunna samtliga moment för märken 1-4 som fastställs av svenska konståkningsförbundet. Klicka här för att läsa vad som ingår i märke 1-4.

På följande länk kan ni hitta mer info och tips om skridskoskola: Svenskskridskoskola.se

 

 

Uppdaterad: 06 OKT 2017 13:56

Postadress:
IFK Lidingös KK - Konståkning
Box 1038
18121 Lidingö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@lidingokonstakn...

Se all info