Hoppa till sidans innehåll

Huvudtränare

Josh Spicer


 
Josh är klubbens huvudtränare och har varit tränare i klubben sedan 2010.

 

Han växte upp i Berwick, Kanada, och började åka skridskor som treåring. Som alla kanadensare började han spela hockey. Vid nio års ålder började han åka konståkning för att förbättra skridskokunskaperna för hockeyn, han tyckte om det så mycket att han bestämde sig för att satsa på konståkningen istället. Josh tävlade upp till Senior A och när han fyllde 18 år flyttade han till Toronto för att träna med bl.a. den fyrfaldiga världsmästaren Kurt Browning.

 

Han började sin professionella karriär vid 19 års ålder med Disney On Ice där han var en huvudrollerna i flertal år. År 2009 turnerade han även med Holiday On Ice i Europa. Josh avslutade sin professionella karriär med att arbeta på en av de mest prestigefulla isshowerna i världen, Willy Bietak Production/Royal Caribbean Cruise Lines. Där spenderade han sex månader i Karibien på det dåvarande näst största kryssningsfartyget i världen. Efter elva år av turnerade runtom i världen med några av de allra bästa inom konståkning har Josh skaffat sig en enorm erfarenhet som inte kan läras ut.

 

Josh är en mycket eftertraktad tränare inom svensk konståkning då han bland annat tränar flera A-åkare i andra föreningar än bara klubbens egna. Han är även proffs på att slipa skridskor och förutom att slipa till klubbens egna åkare så slipar han också till elitåkare runt om i hela Stockholmsområdet. Han fick även uppdraget att slipa skridskor under Konståknings-EM i Sverige 2015. Josh har kontakt med många tränare i Sverige och internationellt och han har även varit med som konståkare i en musikvideo tillsammans med den flerfaldiga svenska mästarinnan Viktoria Helgesson. 

 

Josh är precis som klubbens andra tränare mycket noga med att grunderna lärs ut på rätt sätt redan från början. Han värnar också om breddidrotten inom konståkning. Josh har även varit i Ryssland och studerat hur de lär ut teknik där. 

 

Tel: 076-896 59 26      Mail: This is a mailto link

Uppdaterad: 07 MAR 2018 22:10 Skribent: Camilla Tranehed
Epost: Adressen Gömd

BassetBlades

mavala_200px_2200 

 

 

 

 

Länkar

Skatesweden

Svenska Konståkningsförbundet

Stockholms Konståkningsförbund

Skatesweden Resultat

Lidingö Vikings HC

Allmänhetens istider

Hitta hit

 

Följ oss på facebook

Följ oss på instagram @lidingokonstakning

Instagram

Postadress:
IFK Lidingös KK - Konståkning
Box 1083
18121 Lidingö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info