Anmälan till skridskoskolan är öppen!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Lidingö Konståkningsklubb
Fotboll

SKRIDSKOSKOLAN!
2022-09-16 17:06
Roffe Star! Björnen Roffe Star är vår alldeles egna klubbmaskot. Håll ögonen öppna! Roffe gästar lektionen ibland för att hälsa på alla barn och vara med i den glädje och gemenskap vi har på isen.

Lek & lär

Vårt mål med skridskoskolan är att hjälpa barnen att upptäcka isens magi genom olika sinnen. På våra roliga islektioner får barnen lära sig grunderna i och upptäcka hur kul det är med konståkning och rörelseglädje genom lekfyllda, spännande och fantasifulla islektioner. Våra ledare leder ispassen på ett pedagogiskt, roligt och utvecklande sätt.  

 

IFK Lidingös Konståkningsklubb erbjuder högkvalitativ skridskoundervisning för barn i alla åldrar. Vill du att dina barn ska lära sig åka skridskor ska du absolut vända dig till oss! Vi har stor erfarenhet av att lära barn åka skridskor på ett roligt sätt.

 

Träningen sker i Childhoodhallen eller i Annexet

 

Anmäl dig här

 

Under träningen ska alla barn ha på sig skridskor och hjälm så klart. Barnen ska även ha vantar på sig då de ramlar en del i början. Det är bra om vantarna är vattentåliga annars finns det risk att de snabbt blir blöta och barnet börjar frysa om händerna. Obs! Det är viktigt att alla kläder som barnet har på sig är helt rena från smuts och lera då det förstör isen och ökar risken för skador för åkarna.

 

Samla på klistermärken tillsammans med oss!

Varje barn får ett underlag att samla klistermärken på.

Klistermärken att samla på delar vi ut efter varje lektion som barnet deltagit på. Ett kul och peppande sätt att träna på.

 

LEO-märken

Vi jobber efter Svenska Konståkningsförbundets märkessystem.

Du kan läsa mer om de olika märkena här. Har man lärt sig grunderna i skridskoåkning och vill fortsätta så kan man börja i någon av våra nybörjargrupper för konståkning.

Kravet är att man ska kunna samtliga moment för märken 1-4 som fastställs av svenska konståkningsförbundet. Klicka här för att läsa vad som ingår i märke 1-4.

På följande länk kan ni hitta mer info och tips om skridskoskola: Svenskskridskoskola.se

 

Barnen delas in i grupper efter ålder och kunskapsnivå. När du som vårdnadshavare anmäler ditt barn väljer du i anmälan det alternativ som passar ditt barn bäst. För att anmäla ditt barn klicka här.

 

 Under Huvudsäsong har vi skridskoskola torsdagar 16.45-17.45 i Futur Pension Isannex samt söndgar 17.00-18.00 i Childhoodhallen. Vi är på is ca 45 min därefter är det samling med vår maskot Roffe Star samt mörljighet till märkestagning mm.

 

Är ditt barn intresserad att åka 2 dagar i veckan kan ni också anmäla er till skridskoskola 2 dagar i veckan torsdagar 16.45-17.45 i Futur Pension Isannex samt söndgar 17.00-18.00 i Childhoodhallen genom att klicka här

 

Huvudsäsong

Start 2 och 6 oktober. Slut vecka 50. Lov vecka 44.

 

Torsdagar 16.45-17.45 Futur Pension Isannex

 

Söndagar 17.00-18.00 Childhoodhallen

 

Gruppnivåer 

 

Skridskoskola 3-6 år nybörjare

Förkunskap: Ingen

Mål: Genom lek och roliga övningar lär sig barnen att stå på skridskor och ta sig fram över isen. Att ta märke 1-3

 

Skridskoskola 3-6 år fortsättning

Förkunskaper: Kan stå själv på skridskor och har börjat åka själv litegrann

Mål: Genom lek och roliga övningar lära sig åka framåt och bakåt och ta fler märken

 

Skridskoskola från 7 år nybörjare

Förkunskap: Ingen

Mål: Genom lek och roliga övningar lär sig barnen att stå på skridskor och ta sig fram över isen. Att ta märke 1-3

 

Skridskoskola från 7 år fortsättning

Förkunskaper: Kan stå själv på skridskor och har börjat åka själv litegrann

Mål: Genom lek och roliga övningar lära sig åka framåt och bakåt och ta fler märken


Nyhetsarkiv
SKRIDSKOSKOLAN!2022-09-16 17:06
2022-09-12 19:40
 
Sociala medier
Samarbetspartners