SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK LIDINGÖ
KONSTÅKNING

Information om vår skridskoskola

Lek & lär

Vårt mål med skridskoskolan är att hjälpa barnen att upptäcka isens magi genom olika sinnen. På våra roliga islektioner får barnen lära sig grunderna i och upptäcka hur kul det är med konståkning och rörelseglädje genom lekfyllda, spännande och fantasifulla islektioner. Våra ledare leder ispassen på ett pedagogiskt, roligt och utvecklande sätt.  

 

IFK Lidingös Konståkningsklubb erbjuder högkvalitativ skridskoundervisning för barn i alla åldrar. Vill du att dina barn ska lära sig åka skridskor ska du absolut vända dig till oss! Vi har stor erfarenhet av att lära barn åka skridskor på ett roligt sätt.

 

Under träningen ska alla barn ha på sig skridskor och hjälm så klart. Barnen ska även ha vantar på sig då de ramlar en del i början. Det är bra om vantarna är vattentåliga annars finns det risk att de snabbt blir blöta och barnet börjar frysa om händerna. Obs! Det är viktigt att alla kläder som barnet har på sig är helt rena från smuts och lera då det förstör isen och ökar risken för skador för åkarna.

 

Samla på klistermärken tillsammans med oss!

Varje barn får ett underlag att samla klistermärken på.

Klistermärken att samla på delar vi ut efter varje lektion som barnet deltagit på. Ett kul och peppande sätt att träna på.

 

LEO-märken

Vi jobbar efter Svenska Konståkningsförbundets märkessystem.

Har man lärt sig grunderna i skridskoåkning och vill fortsätta så kan man börja i någon av våra nybörjargrupper för konståkning.

Kravet är att man ska kunna samtliga moment för märken 1-4 som fastställs av svenska konståkningsförbundet. 

På följande länk kan ni hitta mer info och tips om skridskoskola: Svenskskridskoskola.se

 
Sociala medier
Samarbetspartners